Vis emner under Forside

 

Søg dagpenge 

Vejledningen herunder beskriver, hvad du skal gøre for at søge dagpenge. Det er meget vigtigt, at du får ordnet det hele til tiden – ellers risikerer du i værste fald at miste retten til at få dagpenge.  

På din første ledige dag:

Meld dig ledig!
Det allerførste, du skal gøre, når du vil søge dagpenge, er at melde dig ledig. Det skal ske på din første ledige dag, da du tidligst kan få dagpenge fra den dag, du har meldt dig ledig.
Du kan enten melde dig ledig online via www.jobnet.dk, - det kræver, med mindre du allerede er oprettet som bruger, at du har NEM-ID - eller du kan møde personligt op hos Jobcenter Horsens eller din A-kasse.  

Så hurtigt som muligt:

Send oplysninger til din A-kasse
Det er din A-kasse, der ud fra en række betingelser afgør, om du har ret til dagpenge. For at A-kassen kan afgøre det, har de brug for en række oplysninger fra dig – og dem skal de have, inden de kan udbetale dagpenge til dig. Efter din A-kasse har modtaget alle de nødvendige oplysninger, vil du få et brev med en afgørelse på, om du har ret til dagpenge og fra hvilken dato. I afgørelsen står også, hvor længe du har ret til dagpenge og hvilken dagpengesats, du vil få. 
Find din a-kasse

Så hurtigt som muligt:

Klargør dit CV på Jobnet
På Jobnet www.jobnet.dk har arbejdsgivere mulighed for at søge efter medarbejdere til ledige stillinger, og derfor skal du lægge dit CV på Jobnet så hurtigt som muligt og allersenest tre uger efter, at du har meldt dig ledig. Du opretter dit CV på Jobnet ved at logge dig ind på "Min Side" og klikke på fanebladet: "Min Jobsøgning"

Hvis du ikke har adgang til internettet derhjemme, kan du eksempelvis udfylde det på biblioteket eller naturligvis i dit jobcenter. Hos jobcenteret kan du også få hjælp til at udfylde CV’et.
Når du har udfyldt dit CV, skal du aktivere det, så det er tilgængeligt for både arbejdsgivere, jobcenteret og din A-kasse. Derefter skal din A-kasse godkende dit CV. Det er vigtigt, at du får udfyldt CV’et til tiden – ellers mister du retten til dagpenge. Har du tidligere været ledig eller haft et CV på Jobnet, kan du inden for 12 måneder genaktivere og opdatere dit gamle CV.  

Hele tiden:

Stå til rådighed for arbejdsmarkedet
Ved at gennemføre disse tre ting:
Melde dig ledig, sende oplysninger til A-kassen og klargøre dit CV
kommer du sikkert ind i dagpengesystemet.
Men ud over dette, skal du fra din første ledige dag og i al den tid, du får dagpenge, stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Om at stå til rådighed


For yderligere oplysninger kontakt

Jobcenter Horsens

Samsøgade 3
8700 Horsens


Tlf.: 76 29 47 00 * Fax: 76 29 35 80
E-mail: jobcenter@horsens.dk
Åbningstider:

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-13

OBS:
Visitation: nyansøgning af kontanthjælp og integrationsydelse:
Mandag - Tirsdag - Onsdag
fra kl. 10.00 - 12.00

EAN-nr.: 579 800 61 69 931

 
Indholdsansvarlig Peer Allen Ødegaard, paoe@horsens.dk