Vis emner under Forside

Tøj og skiftetøj

Det er en god idé at give jeres barn rigeligt med skiftetøj med i dagplejen. Pak en taske med følgende:

Huskeseddel:

Bleer

Undertøj

Håndklæder

Vaskeklude

Hagesmække

Ekstra tøj

Støvler/sko til udendørs brug

Regntøj/gummistøvler

Hjemmesko/sokker

Plastikposer (til snavsetøj)

Eventuelt engangslommetørklæder eller køkkenrulle

En sådan taske kan klare de fleste situationer, men snak med jeres dagplejer, så barnet ikke mangler noget.

Sund mad

Dagplejen sørger for en sund og varieret kost. Børnene får et formiddagsmåltid, frokost og et eftermiddagsmåltid. Børnene får mælk og vand at drikke.

Jeres barn skal have spist morgenmad, inden det kommer i dagpleje. Møder barnet tidligt, kan I tage morgenmaden med.

Jeres barn kan få havregrød, øllebrød og surmælksprodukter i dagplejen. Får jeres barn stadig speciel babymad, f.eks. mælkeerstatning, grødprodukter og mos, skal I selv tage det med. I skal også selv tage eventuel specialkost med.

Kørsel

Når vi i dagplejen skal på en længere tur, end børnene kan gå, er udgangspunktet, at vi bruger offentlig transport – bus eller tog.

I de tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre at bruge offentlig transport, kører dagplejeren med børnene i sin private bil. Hvis dagplejeren skal køre med børnene, skal I som forældre tage en godkendt stol med til dagplejeren den pågældende dag.

Dagplejeren må kun køre med jeres barn, hvis I som forældre har skrevet under på en kørselstilladelse.

Rygning

Børnene udsættes ikke for passiv rygning i dagplejen. De rum, hvor børnene opholder sig, er røgfri hele dagplejens åbningstid.

Uden for dagplejehjemmet deltager dagplejeren kun i arrangementer, der også er røgfrie (f.eks. legestue og børnefødselsdage).

Dagplejen har en rygepolitik. I kan se den på kommunens hjemmeside her

Husdyr

Nogle dagplejere har husdyr, f.eks. hund, kat, fugle. Børn har ofte stor glæde af at være sammen med dyr.

Vi har retningslinjer for, hvordan børn og dyr er sammen i dagplejen, specielt i forhold til hygiejne og sikkerhed. Børn og dyr skal være under opsyn, når de er sammen.

Forsikring

Horsens Kommune har ingen børneulykkesforsikring, da det i øjeblikket ikke er lovligt for kommunerne at tegne børneulykkesforsikringer. Eventuelle skader skal I anmelde til jeres egen forsikring.

Horsens Kommune har heller ikke en forsikring, der dækker eventuelle materielle skader i dagplejehjemmet forårsaget af børnene, og I har som forældre ikke noget erstatningsansvar.

Når ældre søskende er på besøg (for eksempel ved aflevering, afhentning og forældrekaffe), er det jer som forældre, der har ansvaret for dem.


Indholdsansvarlig Bettina Gundlund Johansen, bgjo@horsens.dk