Vis emner under Forside
Spædbarn

Sundhedspleje er et tilbud til alle familier indtil barnet går ud af skolen.

Det tilbyder sundhedsplejen:

Sundhedsplejersken kontakter jer indenfor de første dage efter fødslen, når I er kommet hjem med jeres nyfødte barn. Sundhedsplejersken tilbyder besøg hjemme hos jer.

Alle der er udskrevet indenfor 72 timer efter fødslen tilbydes besøg, når barnet er 4-5 døgn gammel. Også i weekender og på helligdage. Alle får tilbudt 3 besøg indenfor de første 5 uger.

For jer der venter jeres første barn tilbyder Sundhedsplejen sammen med Fødeafdelingen i Horsens et gruppeforløb, som vi kalder Familieiværksætterne. Gruppeforløbet består af 13 mødegange fordelt fra graviditetens 28. uge og indtil barnet er 16-18 mdr. Derudover tilbydes 4 hjemmebesøg indtil barnet er 2 måneder, det første besøg tilbydes få dage efter fødslen. Læs mere om Familieiværksætterne i pjecen "Klar til at blive forældre?" her.

Hvis I har børn i forvejen tilbyder sundhedsplejersken 5-6 besøg indtil barnet er 8 måneder. I vil blive ringet op 2-4 dage efter fødslen. Ved behov tilbydes besøg inden for de første 4-6 dage efter fødslen.

Udover dette kan I få besøg efter behov, hvis I eller sundhedsplejersken skønner, at der er behov for det.

Hvis I har brug for for at snakke med en sundhedsplejerske inden vi har nået at kontakte jer, er I velkommen til at ringe på vores vagttelefon 7629 4448, som er åben alle hverdage mellem kl. 8.30-10.30. 

Ved spørgsmål kan I også kontakte sundhedsplejersken på hendes mobil eller mail. I kan altid kontakte sundhedsplejersken, hvis I er bekymrede for jeres barns udvikling eller har andre spørgsmål vedrørende barnets sundhed eller trivsel.

 


Indholdsansvarlig Ursula Madsen, buum@horsens.dk