Vis emner under Forside
Iberisk_snegl JPG

Dræbersnegl er en nøgen snegl - det vil sige uden hus. Den er oftest ensfarvet mørkebrun eller brunrød. Den brune farve kan variere fra mørkebrun til lysebrun.

Dræbersneglens udseende kan variere meget, og derfor kan den let forveksles med andre sneglearter. Den kan dog med lidt øvelse kendes fra en række af de andre sneglearter i Danmark.

Tag sneglene i opløbet

Ingen steder, hvor dræbersneglen har etableret sig, er den blevet udryddet. Man skal nok indstille sig på, at det kan være svært at komme den til livs. Derimod kan man gøre meget for at holde sneglene nede, så køkkenhaven ikke bliver et festmåltid for sneglene - men derimod for familien selv.

Da sneglene er nataktive, er det bedst at samle dem ind sent om aftenen, når duggen er faldet, eller tidligt om morgenen. For at lette indsamlingen kan man starte med at lede ved deres yndlingsopholdssteder for eksempel i kvasbunker, og ellers hvor der er fugtigt.

Naturlige fjender

Udover mennesket har dræbersneglen ikke mange naturlige fjender i Danmark. Der findes dog nogle nyttedyr for eksempel fugle, padder, løbebiller og pindsvin.

Hent folderen Giftfri bekæmpelse af dræbersneglen


 
Indholdsansvarlig Anne Dorthe Christensen, dagrenovation@horsens.dk