Vis emner under Forside

Børn elsker at lege med jord, men mange steder i Horsens Kommune såvel som resten af Danmark er jorden lettere forurenet. Som udgangspunkt er byzonen fra den 1. januar 2008 områdeklassificeret som lettere forurenet.

Jordforureningen er opbygget gennem mange år. Den stammer blandt andet fra bilers udstødning og industriens udledninger af røg og støv. Lettere forurenet jord er ikke så forurenet at du skal fjerne den. Men der kan være god grund til at du tager nogle enkle forholdsregler.

Gode råd til dig med børn i byen

Børn er særligt følsomme over for forurening. Det skyldes at deres krop er under udvikling. Hvis du har små børn eller arbejder med børn, bør du derfor følge en række enkle råd for bedst muligt at undgå at blive påvirket af forureningen. Rådene finder du i pjecen ”En hverdag med jord i byen – gode råd”.

Du kan læse pjecen ved at følge linket "Gode råd" øverst i højre side.

Miljøstyrelsen har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, KL og Danske Regioner udarbejdet et samlet informationsmateriale om børn og lettere forurenet jord. Klik og læs materialet her. Informationsmaterialet vil også snart kunne læses direkte på Horsens Kommunes hjemmeside.

Du kan også finde flere oplysninger om jordforurening på Miljøstyrelsens hjemmeside, herunder også en side med børneinstitutioner og forældres oftest stillede spørgsmål om forurening.


 
Indholdsansvarlig Tina Stabell Olesen, to@horsens.dk