Vis emner under Forside
Primitive teltpladser

Pladserne er mest offentligt ejede, og fortrinsvis for cyklister og vandrere.
Overnatning er gratis og der forefindes oftest vand, toilet, bålplads, og nogle har shelter. Pladsen kan generelt ikke bookes, medmindre det er beskrevet i teksten.

Teltplads ved Brigsted

Kommunalt ejet plads, som ligger i en gammel æbleplantage ned til Horsens Fjord, ca. 1,6 km fra den nationale cykelrute nr. 5. Toilet og vandpost er lukket i perioden 1. oktober til 1. april. Der er shelter med plads til 5 personer. Se her oversigtskort og detailkort over pladsen.

Teltplads ved Brædstrup

Kommunalt ejet plads, som ligger i et skovområde tæt ved Brædstrup by, og er placeret  hvor naturstien Horsens-Silkeborg krydser Trædenvej. Se her oversigtskort og detailkort over pladsen.

Teltplads vest for Brædstrup by

Ejer er Naturstyrelsen. Pladsen ligger ved naturstien Horsens-Silkeborg, der er en kombineret cykel-vandre ridesti. Der er hestefold ved pladsen, men medbring selv foder. Der findes el-stik til opladning af el-kørestol. Opladningen foregår ved solceller, så ved gråvejr er forsyningen ikke helt pålidelig. Der findes 3 shelters på pladsen. Se her oversigtskort og detailkort over pladsen.

Teltplads ved Lundum

Ejer Naturstyrelsen. Pladsen ligger på østsiden af naturstien Horsens-Silkeborg og ca. 350 m syd for Lundum by. Se her oversigtskort og detailkort over pladsen. Se her oversigtskort og detailkort over pladsen.

Teltplads ved Endelavelejren på Endelave   

Ved Vesterby 53 i den sydvestlige del af øen, findes en privat teltplads som drives af spejdergruppen Endelavelejren.
Teltpladsen er åben fra april til november afhængig af vejret.
Enkeltpersoner kan komme uanmeldt, eller man kan bestille plads på tlf. 51 58 99 42 eller jhp@horsens.dk ved Jørgen Holm Pedersen.
Pladsen er hvert år booket fra og med uge 27 til og med uge 30 til Ølejrbevægelsen, men et hjørne af teltpladsen har dog altid plads til 8 små telte derudover. 
Grupper skal altid bestille plads i forvejen.
Der er toilet og vand på lejrpladsen, og ophold koster 20 kr. pr. døgn.

Teltpladser for kanofarende

Voervadsbro Teltplads

Pladsen er ejet af Grundejerforeningen Holmekollen men lejes af Horsens Kommune. Pladsen må kun anvendes som rasteplads eller optagningsplads for kanofarer, og den er åben i perioden fra den 16. juni til og med uge 42. På pladsen er der toilet bygning med adgang til koldt vand. Der er 2 bålsteder og brænde på pladsen. Affald afleveres i containere. Overnatning koster 40,00 kr. pr. person og opkræves af lejrchefen. Børn under 6 år er gratis.

Klostermølle kanolejrplads

Ejer er Naturstyrelsen. På pladsen findes bålsteder, brænde og toiletter. Pladsen er kun for kanofarende og må ikke benyttes fra landsiden. Maximalt 2 overnatninger på pladsen. Pladsen er åben fra den 15/6 og året ud. Dog er toiletterne lukket fra den 1/11. Der leveres løbende brænde til pladsen i løbet af sæsonen. Der må ikke køres i bil til pladsen, - overtrædelse medfører politianmeldelse. Der vil blive opkrævet et beløb på 40 kr pr. overnatning. Børn under 6 år overnatter gratis. Beløbet opkræves enten morgen eller aften af skovens personale.

Frie teltningsområder

Der er fri teltning i hele Skablund Skov Bjerge Skov og Sebberup Skov nord og syd, som især henvender sig til den stille skovvandrer.

Du kan læse mere om primitive overnatningssteder i guiden "Overnatning i det fri 2008" eller på Naturstyrelsens hjemmeside.

  


For yderligere oplysninger kontakt

Natur og Miljø

Rådhustorvet 4
8700 Horsens


Tlf.: 76 29 29 29
E-mail: naturogmiljoe@horsens.dk
Indholdsansvarlig Helle Kühnel  Nielsen, tehkn@horsens.dk