Vis emner under Forside
Phønix, foto: Christian Brandt

Der var masser af sjove og spændende musikoplevelser for de 5-8-årige til årets Kamæleon Festival på Horsens Ny Teater.

Programmet bød i 2016 på New Orleans jazz, groovy trommerytmer, operafortælling, folkemusik fra Afrika og Balkan og fede børnesange. Men dagen bød også på små skæve indslag i pauserne og kreativt hyggehjørne, hvor man bl.a. kunne kreere sin helt egen festivalbadge, tromme eller vindspil.

Program for festivalen  i 2016
Kl. 10.00 Festivalen og hyggehjørnet åbner
Kl. 10.30-11.05: Babulja
Kl.
11.15-11.50: Sesam
Kl. 12.10-12.50: Flensborg/Venndt Duo
Kl. 13.15-13.30: Musikskolens WannaBe
Kl. 14.00-14.35: Jazz Five
Kl. 14.45-15.20:
Ensemble Shahar
Kl. 15.30-16.00: Workshop med DrumDrum
Kl.
16.00-16.35: DrumDrum

Hver koncert koster kun 10 kr. + gebyr pr. person – stor eller lille. Koncerterne er gratis for folk med partoutkort til Kamæleonkoncerter.
Der er link til billetsalg under hver bandbeskrivelse. Man kan også købe billetter i døren på teatret på festivaldagen. 

BABULJA
Kender du nogle børn, som trænger til at røre sig, fordi de sidder foran et computerspil dagen lang? Eller har du måske hørt om nogle børn, som elsker at danse, men som ikke rigtigt har noget god musik at danse til. Måske har du selv børn, som elsker at synge vrøvletekster, men som savner nogle gode vrøvletekster at synge med på. Hvis du kan svare ja til et af de tre spørgsmål, så har vi gode nyheder til dig - og alle børnene! Babulja folder et musikalsk eventyr ud med sange om alt fra piger til piratos. De spiller anderledes børnemusik med kant, Swing, Django tilsat en portion Balkan. Her er hverken sparet på sjove rim, glad musik eller danseklare rytmer inspireret af musik fra hele verden.
Køb billetter til koncerten med Babulja.

SESAM
Tit er smilet den korteste vej mellem mennesker. At synge sammen er en anden kort vej. Og verden er fuld af sange fra mange forskellige lande og kulturer. Med koncerten ”Verden synger” åbner Sesam døren til verdens mangfoldighed af folkelige sange, som alle børn uanset baggrund kan have glæde af. 
Køb billetter til koncerten med Sesam.

FLENSBORG/VENNDT DUO
Flensborg/Venndt-Duo er en moderne jazz-konstellation. Musikken kan nærmest betegnes som en slags "improviseret programmusik", hvor indholdet kan tage udgangspunkt i en frostklar dag i Vejle, en mobiltelefon, æblekage med flødeskum eller noget helt andet. Deres lyriske, muntre og til tider spraglede lydunivers skabes af en mængde forskellige instrumenter, bl.a. klaver, kontrabas, mundharpe, kalimba, blokfløjte, el-trommer mv.
Der er gratis entré til koncerten med Flensborg/Venndt Duo.

JAZZ FIVE
Jazz Five tager publikum med til nutidens New Orleans med et festfyrværkeri af blues, boogie og second line funk. Inspirationen er blandt andet hentet fra det årlige karneval i New Orleans. Alt sammen udføres med storsvingende rytmegruppe, overophedet boogieklaver og to funky saxofoner i front. Bandet kommer godt ud over scenekanten og inddrager børnene aktivt under koncerten. Vandt i 2014 DMA-pris som 'årets børnejazznavn'.
Køb billetter til koncerten med Jazz Five.

ENSEMBLE SHAHAR
Ensemble Shahars koncert er begyndelsen på et usædvanligt og spændende eventyr, hvor Orientens prinsesse fortryller sine arvefjender med operasang. Hun fører børnene gennem Mellemøstens mystik, jødiske sagn og ungarske røverhistorier med musik og fortællinger. På sin vej møder hun en arabisk oud-spiller, en klassisk tangentspiller og en jødisk klarinettist.
Køb billetter til koncerten med Ensemble Shahar.

DRUMDRUM
Karismatiske Benita Haastrup har vundet flere priser for sit levende og farverige trommespil. DrumDrum er en unik oplevelse af gnistrende og virtuost sammenspil og spilleglæde. Det er original, klangfuld og groovy musik, hovedsageligt skrevet af Benita, og koncerten er både medrivende, overraskende og humørfyldt.
Køb billetter til koncerten med DrumDrum.

Kamæleon Festival foregår på Horsens Ny Teater, Teatertorvet 1, 8700 Horsens.

Kamæleon Festival er arrangeret i samarbejde mellem LMS – Levende Musik i Skolen og Kulturafdelingen, Horsens Kommune.

Kontakt Iben Høgh Grøftehauge på ig@horsens.dk eller 76292310 for yderligere information.


For yderligere oplysninger kontakt

Kulturafdelingen

Rådhustorvet 4
8700 Horsens


Tlf.: 76 29 23 00
E-mail: Kultur@horsens.dk
Indholdsansvarlig Iben Høgh Grøftehauge, ig@horsens.dk