Vis emner under Forside
Højgruppen er anlagt på et af de højeste steder i Danmark, i det der kaldes Ejer Bjerge.

Oprindeligt var her 8 bronzealderhøje. Nu er der kun de tre tilbage som ligger inde i skoven. De andre, nu sløjfede gravhøje, lå dels nord dels syd for Yding Skov. 

Højgruppen er anlagt på et af de højeste steder i Danmark, i det der kaldes Ejer Bjerge. Ejer Bjerge består, udover Yding Skovhøj, også af Ejer Bavnehøj og Møllehøj der, med sine 170,86 meter over havet, er det højeste naturlige punkt i Danmark. 

Stiller man sig op på den bronzealderhøj, som for 4.000 år siden blev bygget her i skoven, står man på Danmarks top 172,5 meter over havet. Bronzealderfolket forstod at udnytte landskabet, når de skulle markere sig. 

Højene har ikke været udgravet arkæologisk, men formen og beliggenheden daterer dem til begyndelsen af bronzealderen, den periode hvorfra vi har flest gravhøje. 

Man må formode at den døde som højen er rejst over, har været gravlagt i en egetræskiste, sandsynligvis iført sine fineste klæder i vævet uld og med udstyr i form af huskeråd, smykker eller våben. 

Se informationstavle på stedet, og BestigBjerge, Yding Skovhøj

Se mere på Kulturstyrelsens nationale register over fortidsminder.Indholdsansvarlig Helle Kühnel  Nielsen, tehkn@horsens.dk