Vis emner under Forside
- Hvis projektet viser, at medarbejderne går rundt og laver meningsløs dokumentation, så skal den selvfølgelig afskaffes, siger kommunaldirektør Niels Aalund.
28. april 2017

Agenter skal rydde op i tidskrævende og meningsløse registreringer.

Af Vibeke Juul

Bruger medarbejderne i Horsens Kommune tiden på meningsløs og bøvlet dokumentation?

Det spørgsmål vil kommunen have svar på, og derfor sender den nu et hold agenter ud på nogle af de kommunale arbejdspladser for at rydde op.

Ledere og medarbejdere har i fællesskab taget initiativ til afdækningen, der er led i det to-årige Projekt Tillid og dokumentation i Horsens Kommune.

Agenterne er medarbejdere, som bliver uddannet til formålet. De skal skabe sig et overblik over, hvordan sygeplejersker, terapeuter, socialpædagoger, SOSU-assistenter og mange andre faggrupper oplever dokumentation.

Viser det sig, at dokumentationen ikke giver mening for medarbejderne, skal den enten fjernes, forklares eller udvikles, indtil den gør.

Dokumentation er ikke i sig selv af det onde, men det kan irrelevant dokumentation, der tager tid fra kerneopgaven, være. Det samme er tilfældet med den lovgivningsmæssige dokumentation. Finder vi eksempler på, at den er fuldstændig tåbelig, så er vi klar til at råbe op og foreslå, at den bliver afskaffet. Det kunne for eksempel være på områder, hvor digitaliseringen har overhalet de krav, der for 10 år siden blev stillet til dokumentation. Med det her forløb kan vi komme og sige det på et rigtig gedigent grundlag, siger kommunaldirektør Niels Aalund.

Giver agenternes arbejde mening, skal resultaterne spredes ud til arbejdspladser i hele kommunen.

Jeg håber, at vi i projektet når frem til, at vi får reduceret opfattelsen af, at medarbejderne går og laver meningsløse ting. Hvis de gør det, skal det afskaffes, for vi skal ikke have meningsløs dokumentation i Horsens Kommune, siger Niels Aalund.

Horsens Kommune får økonomisk og rådgivningsmæssig støtte til projektet gennem Fremfærd, der er et samarbejde mellem Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet.

Fakta

Udgangspunkt for Projekt Tillid og dokumentation

Dokumentation skal være:

  • Relevant og vigtig
  • Give mening
  • Være effektiv
  • Understøtte tværfagligt samarbejde
  • Skabe værdi for borgeren
  • Have et klart formål når kontrol er et vilkår

Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori