Vis emner under Forside
En situation fra Skolernes Krimimesse sidste år.
21. april 2017

Skolernes Krimimesse samler i år alle 7. klasser i Horsens til spektakulær messedag på FÆNGSLET.

Af Vibeke Juul

Masser af rå virkelighed! Og så lærer eleverne oven i købet noget af den.

Horsens Kommune sender alle sine 7. klasses elever til en spektakulær messedag på FÆNGSLET torsdag den 27. april 2017, hvor Skolernes Krimimesse finder sted.

Som noget nyt er messedagen i år gjort obligatorisk for samtlige elever.

Og det er der en grund til, forklarer Peter Sinding Poulsen, direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked:

FÆNGSLET udgør en helt unik ramme i sig selv, og det rummer en masse historier. Derfor er det relevant for alle skolebørn i Horsens Kommune at komme ud af deres vante omgivelser og opleve et læringsforløb dér.

Rundt om på skolerne kommer der fra nu af og frem til messedagen til at stå krimi og kriminalitet på elevernes skema.

Og spændingen omkring emnet er med til at topmotivere eleverne, fortæller projektleder Winnie Henriksen:

Erfaringer fra tidligere år viser, at jo mere eleverne kan komme til at arbejde med en spændende virkelighed, jo mere engagerer de sig i undervisningen. Et af de mange formål med krimimessen er netop at udvide elevernes kulturelle udsyn og inspirere dem til at være aktive producenter, arbejde projektorienteret og innovativt og indgå i ægte kommunikation. Og her skaber FÆNGSLET og de mange spændende samarbejdspartnere en helt unik læringsarena.

Op til messedagen skal samtlige elever arbejde med det digitale læringsforløb ”Bag om krimien.” Eleverne skal blandt andet analysere forfatteren Marie Østergaard Knudsens krimi ”Værelse nummer otte” og som afslutning konkurrere om at blive den bedste krimiskriver. På messedagen kåres vinderkrimien og skribenten får lov at læse sin krimi op på scenen.

Hver enkelt klasse skal desuden fordybe sig i temaet krimi og kriminalitet, og her kommer eleverne i kontakt med de mere dystre sider af tilværelsen. Klasserne samarbejder blandt andet med fængselspræsten og en indsat fra Statsfængslet Østjylland på Enner Mark, politiet, forskellige krimiforfattere, en fængselslærer m.fl., som byder ind med deres faglige og personlige viden.

På selve messedagen vil hver klasse indrette en celle på FÆNGSLET og formidle deres viden. Det bliver så op til de andre 7. klasser at kåre den mest interessante og lærerige celledeling.

Der bliver også sceneindslag fra forskellige klasser. For eksempel et awardshow hvor klasserne konkurrer om at have produceret den bedste krimitrailer.

Endelig vil forskellige workshops, hvor kroppen og det kreative er i centrum, sende eleverne ud på rappelling 14 m ned fra FÆNGSLET’s loft. Der bliver stunt, parkour forfatterforedrag og kriminalteknik m.m.

Fakta

Skolernes Krimimesse

 • finder sted for femte gang
 • er obligatorisk for alle 7. klasses elever fra alle kommunens skoler
 • samler 850 elever fordelt på 40 klasser

 • Formålet er at udvikle

 • motivation og læringsparathed
 • faglige og kreative kompetencer
 • multimodale udtryksformer
 • formidlingskompetencer

 • På messedagen skal eleverne

 • præsentere klassens celle
 • deltage i workshops
 • se/selv lave indslag på scenen
 • kåre årets bedste krimi og krimitrailer


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori