Vis emner under Forside
Vibeke Johansen, Horsens Bibliotek, er indstillet til Blixenprisen 2017. (Foto: Willy Wegner)
04. maj 2017

Drivkraften bag Krimimessen - Vibeke Johansen fra Horsens Bibliotek – markerer sig som litteraturformidler.

Af Vibeke Juul

Vibeke Johansen, der til dagligt arbejder som bibliotekar på Horsens Bibliotek, er indstillet til Blixenprisen for sit store formidlingsarbejde i forbindelse med Krimimessen Horsens.

Blixenprisen ”Årets indsats for litteraturformidling”, der er på 30.000 kr., overrækkes

19. maj 2017 i Den Sorte Diamant i København.

I indstillingen af Vibeke Johansen, der er initiativtager til Krimimessen Horsens, står der blandt andet:

”Takket være Vibeke Johansens engagement og tætte samarbejde med forfattere, forlag og dagblade er Krimimessen Horsens blevet Nordens største krimimesse, der i 2017 blev besøgt af over 7300 gæster. Ved at tilrettelægge et originalt program, hvor danske og internationale forfattere møder deres læsere i øjenhøjde, kan Vibeke Johansen om nogen tage æren for krimimessens succes samtidig med, at hun har været med til at skabe anerkendelse af krimiens samfundsdebatterende kvaliteter.”

På spørgsmålet, om hun er overrasket over nomineringen, svarer hun:

Ja da, og meget glad. Vi er jo flere, der arbejder med Krimimessen, så i virkeligheden burde det være Krimimessen – eller hele holdet, der var nomineret.

Der er yderligere indstillet to kandidater til Blixenprisen – Nanna Damsgaard-Larsen og Rachel Röst – og fælles for de tre er, at de skaber nye rammer for litteraturen og samarbejder på tværs af det litterære miljø.

Bag Blixenprisen står Dansk forfatterforening, Danske skønlitterære Forfattere, Danmarks Biblioteksforening, Bibliotekarforbundet og Litteratursiden.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori