Vis emner under Forside
Eleverne på Stensballeskolen kommer også til at høre fængselspræst Jesper Birkler fortælle om det kirkelige liv i fængslet. Blandt andet om hvordan optræk til knivstikkeri eller overfald kan forhindre en gudstjeneste i at finde sted.
20. marts 2017

Skolernes Krimimesse konfronterer eleverne på Stensballeskolen med den rå virkelighed.

Af Vibeke Juul

Spørgelysten plejer at være stor, når skoleelever hører fængselspræsten Jesper Birkler fortælle om dagligdagen i Enner Mark Fængsel.

Men eleverne bliver som regel helt stille, når han beretter om den personlige katastrofe, omgangen med narkotiske stoffer kan føre til.

Den reaktion forventer præsten også at møde, når han sammen med en indsat indvier 7. klasses elever på Stensballeskolen med livet i fængslet.

Besøget er led i forberedelserne til Skolernes Krimimesse, der foregår på FÆNGSLET torsdag den 27. april.

Det kan begynde helt uskyldigt med, at de unge ryger lidt hash, men det kan hurtigt føre til, at de til en fest også sniffer kokain. Og så er det, de røde advarselslamper skal lyse. Kroppen reagerer, når den bliver påvirket af kemiske stoffer, og i rusen kan de risikere at slå andre ihjel og begå voldtægt uden bagefter at kunne huske det. Jeg fortæller eleverne om livets alvor uden at pakke noget som helst ind, fortæller Jesper Birkler.

Sammen med den indsatte kommer fængselspræsten også ind på resocialiseringen af fangerne: hvordan de på den bedst mulige måde kommer ud i samfundet igen.

Ifølge Morten Tannert, der er dansklærer på Stensballeskolen, giver Skolernes Krimimesse gode muligheder for at få samfundsfaget ind i danskundervisningen.

Det er nogle gange en udfordring i dansk og samfundsfag, at der bliver talt for teoretisk om tingene. Så dét at knytte teori an til virkeligheden og trække mennesker ind på skolen, der har prøvet tingene på deres egen krop, fungerer rigtig godt, fortæller han og tilføjer, at eleverne er meget spændte og optagede af fængselspræstens og den indsattes besøg.

Fakta

Skolernes Krimimesse

  • Messen samler 850 elever i 7. klasse fra alle kommunens skoler
  • Det er obligatorisk for klasserne at deltage
  • Formålet er blandt andet at udvikle motivation og læringsparathed samt faglige og kreative kompetencer
  • På messedagen skal eleverne selv lave indslag på scenen, deltage i workshops m.m.

Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori